BMW serije 3 GT

Posle nekoliko meseci nestajanja iz glasina o BMW-ovim novitetima ponovo se u fokus vraća BMW 3 GT.Pomoću insajdera iz kompanije dolazi sve više informacija o ovom novitetu.

BMW serije 3 GT je potpuno odvojen model od serije 5 GT, što znači da će akcenat kod 3 GT vise biti bačen na dinamičnost i performanse automobila nego na luksuz i prostranost kao kod 5 GT.

Iako će serija 3 GT deliti istu filozofiju sa serijom 5 GT i ona će imati drugačiji dizajn u odosu na standardnu trojku.

BMW 3 GT je mnogo niži i manji od 5 GT sa mnogo izraženijim performansama, posebno boljim od standardne serije 3 od koje kupci očekuju najbolji premijum ne zahtevni sportski automobil.

 

   

 

Po rečima istog insajdera prednji deo će biti sličan ako kod 5GT, naprimer farovi će biti istog oblika (zakrivljeni na gore). Automobil ima visok pojas linija koje se u potpunosti obavijaju oko auta, što pruža mogućmost da krov bude niži.

Ovaj model 3 GT će graditi uspeh na modelu 5 GT koji je od početka 2010 do sad prodat u preko 30 hiljada primeraka, dok je u Americi 5 GT skoro zasenio novu peticu iako su se pojavili u isto vreme na tržištu.

Iako mi je teško dok razmišljam da će 3 GT biti zamena za koncept CS BMW-ov insajder savetuje da razmišljam kako se CS koncept smanjio i stustio iz premium klase i da ću tada ustvari vidti 3 GT i da će mi manje biti krivo ako se CS ne pojavi.

Medjitim našao sam podatak da BMW ozbiljno razmišlja da posle 3GT izbaci i CS na tržište. Iskreno se nadam da hoće jer je greota da onakav model ostane samo na koncepu varijanti i da nikada ne oseti asvalt pod točkovima.

Download BMW in Ovi Store now.